Cantorclin

PrevNext


Referenties

Cantorclin

16 maart 2022

NewPort Capital investeert in schoonmaakbedrijf Cantorclin.

Solid corporate finance heeft de aandeelhouder van Cantorclin geadviseerd en begeleid bij het samenwerkingstraject met NewPort Capital. Het doel van de gerealiseerde samenwerking is het versnellen van de groeistrategie van de onderneming en het uitbouwen van haar bestaande positie. 

Solid corporate finance heeft de DGA, Peter Kram, geadviseerd bij het vinden van een goede partij, de onderhandelingen gevoerd gedurende het gehele traject, het due diligence proces gecoördineerd en bijgestaan bij het opstellen en redigeren van de transactiedocumentatie. Met veel plezier en genoegen kijken wij terug aan dit mooie en uitdagende traject met als uitkomst een samenwerking tussen twee tevreden partijen. Namens Solid corporate finance feliciteren wij alle betrokken partijen met deze transactie en bedanken wij hen voor de prettige samenwerking.

‘Met het partnership met NewPort staan wij aan de start van een nieuwe en uitdagende volgende fase.’

(bron: persbericht NewPort Capital)

Cantorclin, een landelijke top 10 schoonmaakorganisatie die zich met name richt op reguliere schoonmaak voor MKB-klanten en het reinigen van clean rooms, kondigt aan dat zij een samenwerking is aangegaan met NewPort Capital.  

Met de toetreding van NewPort als investeerder kan Cantorclin haar ambitieuze groeistrategie versnellen en haar positie in de verschillende eindmarkten verder uitbouwen en verstevigen. DGA en Algemeen Directeur Peter Kram blijft samen met de overige leden van het managementteam de directie van Cantorclin voeren. 

Melvin Sie, Partner bij NewPort, licht toe: “Cantorclin is een succesvol Nederlands schoonmaakbedrijf met een uitmuntende reputatie, zowel bij klanten als medewerkers. De onderneming heeft meer dan 60 jaar ervaring in het aanbieden van schoonmaakdiensten aan het midden- en kleinbedrijf in een grote diversiteit aan industrieën. Onder leiding van Peter Kram heeft Cantorclin indrukwekkende groei gerealiseerd en een loyale en gedifferentieerde klantenportefeuille opgebouwd met meer dan 1,300 locaties. Daarnaast heeft Cantorclin zich ruim 20 jaar geleden als pionier op de specialistische niche van clean room reiniging gepositioneerd en zich inmiddels doorontwikkeld tot de ‘go-to’ partner in deze industrie.” 

Thessa Hoogendorp, Investment Manager bij NewPort, vult aan: “De sterke groei die Cantorclin heeft doorgemaakt is gerealiseerd zonder hierbij de persoonlijke aandacht voor klanten en personeel te verliezen. Kwaliteit en resultaat van haar dienstverlening zijn belangrijke kernwaarden voor Cantorclin en worden weerspiegeld in hoge klant- en personeelstevredenheid. Wij zijn erg enthousiast over de verdere groeimogelijkheden van Cantorclin en de samenwerking met Peter en het ondernemende en ervaren managementteam.”   

Verstevigen niche marktpositie en versnelde groei via overnames 
Cantorclin heeft een rijke historie en kent haar oorsprong in het in 1960 in Meppel opgerichte Pothof Schoonmaak. Onder het ondernemerschap van Peter Kram, die reeds sinds 1997 betrokken is bij het bedrijf, heeft de onderneming zich in de jaren daarna verder doorontwikkeld tot top-10 speler in de Nederlandse markt. Reeds sinds 2001 is Cantorclin ook actief in de gespecialiseerde reiniging van clean rooms en inmiddels vervult zij met diverse in-house specialisten en eigen opleidingsfaciliteiten een voortrekkersrol in deze specifieke niche binnen de schoonmaakindustrie. 

Volgens Peter Kram, DGA van Cantorclin, is NewPort de perfecte partner om samen de ambitieuze groeiplannen tot uitvoer te brengen. “Met het partnership met NewPort staan wij aan de start van een nieuwe en uitdagende volgende fase van het bedrijf waar ik al meer dan 25 jaar bij betrokken ben. De investering van NewPort geeft Cantorclin de mogelijkheid om de groeikansen die wij zien versneld te benutten, de kwaliteit van onze diensten te waarborgen en onze marktpositie in verschillende eindmarkten verder te verstevigen. Naast het groeien van onze reguliere schoonmaakdiensten door middel van autonome uitbreiding en acquisities, zien we een duidelijke kans om onze positie als niche speler op het gebied van clean room reiniging versneld uit te bouwen. Met haar brede netwerk, kennis en ervaring in het uitrollen van (internationale) groeistrategieën en persoonlijke benadering is NewPort de juiste partner voor Cantorclin.” 

“Samen maken we er een succesvol overnametraject van”

Geert Slopsema
Eigenaar Solid corporate finance