IT gerelateerde onderneming

PrevNext


Referenties

IT gerelateerde onderneming

30 november 2020

Voor een Nederlandse ondernemer die is geïmmigreerd naar Nederland heeft Solid corporate finance de waarde bepaald van de aandelen in zijn onderneming. Deze onderneming houdt zich bezig met het ontwikkelen van apps en software voor diverse (particuliere) afnemers.

Als onderdeel van de waardebepaling heeft Solid corporate finance de markt in beeld gebracht waarin de onderneming opereert. In dit geval was dat voor een groot deel gerelateerd aan de totale markt voor smartphones en tablets wereldwijd. Transacties in de betreffende markt vinden plaats in Amerikaanse dollars, terwijl de resultaten van de onderneming in Euro’s worden gepresenteerd. Solid corporate finance heeft daarom mede onderzocht welk effect eventuele koersschommelingen heeft op de operationele activiteiten en de financiële prestaties van de onderneming.

Samen met de onderneming en diens fiscalist hebben wij een uitgebreide analyse gemaakt van de markt waarin de onderneming actief is en op basis daarvan een realistische prognose opgesteld van de verwachte financiële prestaties. Op basis daarvan hebben wij een aandelenwaardering uitgevoerd die de grondslag heeft gevormd voor de verkrijgingsprijs van de onderneming na immigratie naar Nederland. Vanwege de complexiteit en de omvang van de markt en het kader waarvoor de aandelenwaardering werd gebruikt, was sprake van een uitdagende aandelenwaardering.

“Samen maken we er een succesvol overnametraject van”

Geert Slopsema
Eigenaar Solid corporate finance