Onderneming actief in de Foodindustrie

Next


Referenties

Onderneming actief in de Foodindustrie

2 februari 2018

Voor een minderheidsaandeelhouder van een onderneming actief in de Foodindustrie heeft Solid corporate finance de waarde van zijn aandelenbelang bepaald.

De betreffende minderheidsaandeelhouder was tevens directeur van de onderneming en wilde in het kader van zijn voorgenomen uittreding inzicht krijgen in de waarde van zijn aandelenbelang. 

De onderneming is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationale speler in de foodindustrie. Op het moment van waarderen exporteerde de onderneming naar meer dan 35 landen en werd circa 60% van de omzet gerealiseerd in het buitenland. De belangrijkste activiteit van de onderneming was het ontwikkelen en leveren van producten voor specifieke toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. 

De toepassingen van de onderneming worden geleverd aan diverse branches binnen de voedingsmiddelenindustrie, waaronder de vlees-, bakkerij- en zoetwarenindustrie. Binnen de onderneming wordt veel aandacht besteed aan productontwikkeling en procestechnologie en men beschikt over veel kennis op het gebied van ingrediënten en specifieke technologie.

In dit traject hebben wij samen met de opdrachtgever en diens advocaat opgetrokken om een diepgaande analyse van de onderneming te maken en de financiële prestaties en de verwachtingen daarvan in kaart te brengen. Solid corporate finance kijkt terug op een geslaagd en prettig traject waarbij veel kennis is opgedaan van de voedingsmiddelenindustrie.

“Samen maken we er een succesvol overnametraject van”

Geert Slopsema
Eigenaar Solid corporate finance